Lucht analyse voor ademlucht, perslucht en medische gassen

Xpertlab is gespecialiseerd in het onderzoeken en laten uitvoeren van een luchtanalyse voor ademlucht en medische gassen.

Is de veiligheid van uw lucht en medische gassen gewaarborgd? Laat een analyse uitvoeren voor uw zekerheid.


Ja, help mij direct!

Kwaliteit van ademlucht en medische gassen

De kwaliteit van ademlucht/perslucht en zuurstofmengsels is belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers en/of klanten. Ook nationaal en internationaal wordt de borging van de kwaliteit van deze lucht streng nageleefd. Door te monitoren en meten zorgt u ervoor dat uw lucht goed bewaakt wordt en de kwaliteit steeds aangetoond wordt.

Wanneer een luchtanalyse?

Wanneer u uw lucht moet laten meten aan de hand van een luchtanalyse is afhankelijk van uw situatie. In sommige situaties zijn frequente metingen noodzakelijk, maar bij het aanschaffen van een nieuwe installatie zoals een compressor is een eenmalige meting nodig. Ook wanneer uw medewerkers werken in een overdrukpak met onafhankelijke luchtvoorziening, toetsen wij de geproduceerde lucht aan de eisen. Deze eisen zijn vastgesteld in diverse normen.

Werkwijze van luchtonderzoek

Xpertlab is gespecialiseerd in het onderzoeken en laten meten van de kwaliteit van ademlucht en medische gassen. We zijn een uitstekende onderzoek partner voor de controle en monitoring van de kwaliteit van lucht. We controleren en monitoren luchtkwaliteit op parameters zoals deeltjes, olie, vocht, CO, CO2, SO2 en nog veel meer. Xpertlab werkt samen met een laboratorium dat in het bezit is van een uitgebreid assortiment aan mobiele meetapparatuur. Hiermee worden ademlucht en medische gassen op locatie getest, waarna dit in het laboratorium gebruikt wordt voor het luchtonderzoek. Voor validatie, controle en kalibratie van de lucht analyse en meetapparatuur gebruikt het laboratorium uitsluitend de nodige gecertificeerde standaarden.

Kwaliteitscontrole

Het proces dat komt kijken bij de installaties van lucht is een uitgebreid onderdeel van de quality assurance binnen bedrijven en de gezondheidszorg. Een essentieel onderdeel van Quality assurance is de quality control. Dit houdt in dat we de kwaliteit van uw lucht frequent controleren. De kwaliteit wordt geanalyseerd conform de diverse normen.

Ontdek meer over lucht- en gasonderzoeken.

Heeft u vragen over het uitvoeren van een luchtanalyse, neem dan contact met ons op.

Wat wilt u laten onderzoeken?

Wij laten u zo snel mogelijk weten wat de onderzoeksmogelijkheden zijn.