Brandstoffen en smeerolie analyse

Xpertlab zorgt ervoor dat de kwaliteit van uw brandstof en smeermiddelen in orde is dankzij onder andere een smeerolie analyse.

Analyse van brandstoffen en smeermiddelen?


Ja, help mij direct!

Kwaliteitseisen van brandstoffen en smeermiddelen

De kwaliteit van brandstoffen en smeermiddelen is continue in ontwikkeling. Zo zijn bijvoorbeeld de eisen vanuit de automobielindustrie aan de samenstelling van brandstoffen enorm. Dit wordt medebepaald door de internationale milieueisen. Bent u op zoek smeermiddelen of smeerolie analyse, of bent u op zoek naar de oorzaak van een incident, Xpertlab helpt u graag verder.

Prijs van een smeerolie analyse

De kosten omtrent een smeerolie analyse is afhankelijk van het type testen en analyses die uitgevoerd moeten worden in het laboratorium. Gemiddeld kost een smeerolie analyse tussen de €270 en €2500 exclusief btw. Wilt u weten wat een smeerolie analyse in uw situatie kost? Neem dan contact met ons op, zodat we een vrijblijvende offerte voor u kunnen opstellen.

Internationale eisen worden zwaarder

Bekend is waarschijnlijk dat benzine loodvrij moet zijn en het gehalte aan aromatische koolwaterstoffen in benzine omlaag moet. Ook het zwavelgehalte in dieselbrandstof wordt gereduceerd tot nul. Als organisatie is het zaak erop toe te zien dat uw brandstoffen en smeermiddelen voldoen aan de eisen. Xpertlab is een onderzoeksbureau dat u hierbij kan helpen.

Xpertlab voert smeerolie analyse uit

De eisen en kwaliteitsaspecten kunnen alleen met analyses en testen aan het licht gebracht worden. Het monitoren van de nieuwe kwaliteiten brandstoffen kan alleen op basis van frequente controle. Ook afwijkingen of verontreinigingen moeten in een laboratorium met zorg vastgesteld worden. Wij laten een smeerolie analyse uitvoeren door een laboratorium en onderzoeken kwaliteitsaspecten, afwijkingen en verontreinigingen. Zo bent u er zeker van dat de kwaliteit van uw brandstof en smeermiddelen helemaal in orde is. Lees hier meer over onze aanpak.

Wilt u een smeerolie analyse uit laten voeren? Neem dan direct contact met ons op!

Wat wilt u laten onderzoeken?

Wij laten u zo snel mogelijk weten wat de onderzoeksmogelijkheden zijn.